fredag 20 januari 2012

05:15

05:15 studsade jag upp ur sängen. Studsa upp är väl att ta i men det var inte den vanliga jag-vill-hellre-dö-än-gå-upp-känslan som infann sig imorse. (faktiskt) Somnade närmare 12 igår efter en jävligt trevlig kväll tillsammans med våra vänner Max & Carro. Ni vet folk som ger energi istället för att ta? Jepp. Där har ni Max & Carro! Bra anledning till att va småseg i huet idag.

Gubbtrollet hade tänt lamporna när han gick upp en halvtimme före mig så det kanske var det som gjorde att det kändes lättare idag? Gött att komma upp var det iallafall. På med kläder, pussa hejdå till älsklingen och ut & iväg. 05:26 stod klockan på när jag drog igång powerwalken och 06:10 var jag hemma efter min runda på 5 km. Rätt okej för att va morgonnix, i vanliga fall kan jag länga älgakliven lite lite till och komma närmare den undre gränsen på 7 min per km. Denna morgonen blev det cirkus 8 om jag inte är helt lost i kolan. "Den bästa motionen är den som blir av" var det någon som sa (eller det stod på en såndär kylskåpsmagnet förresten) Det är ju sant faktiskt. Regn, snöblandat & blåst hela rundan igenom men nu är det gjort.

Duschad, insmord, ansiktet på och frullen nere. Häpp häpp! Här går det undan.

Vill ni veta två saker som provade mitt tålamod ordentligt imorse?

1: Relexvästen. Hur man kan bli irriterad på en sån? Det kan jag berätta. Man får inte av sig den!! När man tar på den är det lugnt, men när den ska av då snackar vi jobbiga grejer som att luvan fastnar, den kommer inte över huvudet, armarna kommer inte i rätt vinkel. Panik på sånt skit får jag!
Åtgärd: köpa ny. En som är som en väst som man slipper dra över huet får det bli så slipper jag bråka.

2: Äggen. Eftersom jag oftast käkar ägg till frulle blir det ofta tålamodsprövande övningar när man ska skala skiten. Det ena ägget funkade kanoners att skala idag (tack) det andra.. gick sådär. När vitan började lossna överallt dalade tålamodet snabbt. "Skit samma, då käkar jag bara gulan" Lättare sagt än gjort när gulan rinner genom fingrarna helt plötsligt. Är inte tjejen som kör katt-stilen och slickar på mina egna händer precis så det fick va med det ägget.
Åtgärd: göra äggen stenhårda så att jag kan äta gulan om skalen störar sig.

Nopps, nu ska jag ta och fixa iordning lite saker här hemma. Ni får ha en bra dag folk!

Lite kärlek till er såhär på morgonkvisten. Den feta skuggan är jag.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Åtgärn nr 2: (till äggen) Skala dem under en liten smal stråle av rinnande kallt vatten så ska du se att skalen lossnar lättare.
/ Anonym proffs-skalare efter att under sin livstid skalat ca 15000 ägg som räk-macke-görare! Kram

elin sa...

Du kör stenhårt på morgonrundor du, duktig minsann som kommer upp. Din dag verkar vara bra förutom ägget, det är minsann inte kul när man väntar så länge på ett ägg så ska kan man inte riktigt äta det! Fin bild på er också, såna bilder gillar jag ;) Älskar dej<3

Kent-André sa...

Ett tips till äggen, slå till dem lite lätt precis när Du sköljt dem och släng ner dem i kastrullen och fortsätt skölja.

Storgatans sa...

Kent-André... kan det vara Joel kanske? ;) Jag ska definitivt prova detta knep så ilska slipper bryta ut i ett vrål här hemma varje morgon!

Anonyma räk-tjajan: Detta ska testas! Tack för tipset! ;)

Elin: Härligt att någon förstår min ilska gällande ägg-problemet! ;) Älskar dig! <3